Logo
Venster sluiten
InSided Media


 • \'HTC de grootste, Nokia snelste stijger in Windows Phone-toestellen\'


 • Plaats een reactie
  Share |

  Resultaten 1 tot 12 van de 12


  • ktsang
   ktsang's schermafbeelding
   Redacteur
   5.450 Reacties

   Thread starters
   23-01-12
   Welke fabrikant is momenteel het grootst qua marktaandeel in Windows Phone? Deze vraag heeft OccasionalGamer.com gesteld en proberen te beantwoorden aan de hand van hun eigen database. HTC heeft het grootste marktaandeel, gevolgd door Samsung. Nokia is echter de snelste stijger van de afgelopen tijd.
   Lees de hele blogpost


  • ktsang
   ktsang's schermafbeelding
   Redacteur
   5.450 Reacties

   Thread starters
   23-01-12
   Op zich wel heel interessant. Ik denk dat er voor Windows Phone hooguit 1 tot 3 fabrikanten overblijven die het op merknaam met elkaar gaan uitvechten. Dit aangezien je met Windows Phone zelf niet heel erg kunt diversificeren, dus het moet voornamelijk op merknaam en design.
   Met Android of destijds Windows Mobile kon iedereen z'n eigen draai en schil aan de software geven en uniek zijn.


  • moaske
   moaske's schermafbeelding
   Member for Life
   1.985 Reacties

   23-01-12
   Apple heeft denk ik wel bewezen dat het draait om de naam tegenwoordig, en Nokia doet dat nu weer. Lijkt wel de politiek ...daar gaat het ook meer over namen dan over inhoud...
   Maar ik denk zeker dat de kleintjes het al snel weer zullen opgeven inderdaad. En die komen pas terug als het platform de halve markt heeft ofzo (ergens 2024?)


  • Woef
   Woef's schermafbeelding
   Schrijft lekker mee
   628 Reacties

   24-01-12
   Ik ben benieuwd of Nokia er ook iets aan gaat verdienen. 2012 zal het jaar zijn waarin ze nog zullen investeren, maar daarna moet er ook echt geld verdient worden. Anders krijgen we Android-achtige toestanden, zie bijvoorbeeld: http://webwereld.nl/analyse/109253/s...n-android.html


  • patrickl
   patrickl's schermafbeelding
   Weet de weg
   1.305 Reacties

   24-01-12
   HTC maakte in Q3 nog een recordwinst door de geweldige Android verkopen. In Q4 maken ze dan iets minder extreem veel winst (slechts $364 miljoen) en dan is het ineens Android waardoor er geen droog brood meer te verdienen zou zijn. Overdrijven is ook een vak zeg.

   Laten we wel wezen, HTC heeft het gewoon de laatste maanden slecht gedaan. Hun modellen zijn weinig vernieuwend en de Beats Audio samenwerking waar ze $300 miljoen in steken lijkt me persoonlijk weggegooid geld. Op een winst van "slechts" $364 miljoen is dat nog best een hoop.

   Nokia steekt een vergelijkbaar bedrag in reclame. Nou sorteert dat voorlopig dus ook nauwelijks success, maar wellicht dat dat op de langer termijn nog iets gaat doen.


  • moaske
   moaske's schermafbeelding
   Member for Life
   1.985 Reacties

   24-01-12
   De uitleg van WMPoweruser en 'mijn eigen' WP7.nl dat Nokia nu al de grootste is, bevalt me ook wel Ze hebben namelijk de meeste 2e generatie toestellen op de markt gezet.

   En inderdaad begint HTC een beetje te versloffen. De wow-factor is er al heel lang af, want de huidige design mores van HTC kennen we al zeker vanaf 2009.... Wordt tijd dat ze ons weer eens een keer gaan verbazen met iets heel erg gaafs.
   So far for 2012... Nokia-Rest: 1-0


  • Woef
   Woef's schermafbeelding
   Schrijft lekker mee
   628 Reacties

   24-01-12
   Patrick,
   Ik snap je reactie en een jaar geleden had je waarschijnlijk nog gelijk. Helaas lijken de hoogtijdagen voorbij voor HTC met Android. Dat zijn niet dingen die ik hier verzin maar helaas harde feiten:
   The New HTC Warning is Massive
   On October 31, HTC shocked most analysts by guiding 4Q11 revenues to T$125-135 B – at least 15% below expectationshttp://www.forbes.com/sites/terokuit...ng-is-massive/

   The Rise and Fall of HTC

   If there was one company which benefited the most from Android’s success in the early days, it was HTC http://techie-buzz.com/featured/the-...ll-of-htc.html

   HTC Cuts Sales Forecast
   http://www.bloomberg.com/news/2011-11-23/htc-cuts-sales-forecast-on-competition-from-apple-samsung-1-.html

   HTC’s star continues to fall; outlook slashed again
   http://gigaom.com/mobile/htcs-star-c...slashed-again/

   Kijk maar eens naar de stock value van HTC over het afgelopen jaar
   http://www.bloomberg.com/apps/chart?...bw.xml&img=png
   HTC CORP: van 1186 TWD in juni naar 495 TWD vandaag (58,2% daling in 6 maanden).

   Samsung is een van de weinige partijen die op dit moment wel goed geld weet te verdienen aan Android. Maar met de aankoop van Motorola door Google is die toekomst ook minder zeker geworden. 2012 gaat een spannend jaar worden (denk ook bijvoorbeeld aan BlackBerry)
   Nokia heeft nog een lange weg te gaan, maar verkopen doen ze zeker. Ik was gisteren nog in een KPN Business Center. Loop voor de grap maar eens binnen en ga op zoek naar iets anders dan een Windows Phone. Verder lijkt de verkoop (alhoewel net begonnen) een groot succes. Zie de recente artikelen maar zoals deze: http://wmpoweruser.com/nokia-lumia-8...nish-carriers/ en deze http://www.winsupersite.com/article/...andsets-141991. Nog lang niet de aantallen die nodig zijn, maar de juiste kant op.


  • patrickl
   patrickl's schermafbeelding
   Weet de weg
   1.305 Reacties

   25-01-12
   Q3 van 2011 had HTC nog een record winst. In Q4 haddden inderdaad 25% minder winst, maar dat is dus nog steeds gewoon nog een dikke winst ($364 miljoen). Nokia draait al drie kwartalen dikke verliezen. In totaal al 750 miljoen oid. Dat is dus wel even een heel ander verhaal.
   De winst gaat op en neer met het verschijnen van nieuwe toestellen. De Sensation viel tegen in vergelijking met de iPhone 4S en Samsung Galaxy S2. Dan vallen de verkopen dus tegen en dat zijn de toestellen waar het geld op verdient wordt. Zo simpel is het. Of er nou Android op zit of niet. Apple heeft dat ook. De kwartalen tussen twee modellen verkopen ze aanzienlijk minder en maken ze ook minder winst.
   Binnenkort komt HTC met een reeks nieuwe ICS toestellen en dan kan het zomaar weer omdraaien.
   Bij KPN zal er inderdaad een sponsordeal zijn om WP toestellen te verkopen. Kan anders ook niet verklaren waarom ze (specifiek in KPN winkels) mensen zo graag een Lumia verkopen.

   Over de hele breedte gaat WP naar een 1.3% marktaandeel met 1.4% in de laatste maanden. Echt heel erg opschieten doet het dus ook weer niet.

   De verkopen in de Lumia's lijken me ook absoluut niet overeenkomstig de verwachtigen. Gezien het reclame budget zullen ze toch zeker op die 2 a 3 miljoen toestellen verkoct gerekend hebben. Dat halen ze bij lange na niet.


  • Woef
   Woef's schermafbeelding
   Schrijft lekker mee
   628 Reacties

   25-01-12
   Duidelijk verhaal, mis helaas wel de bron van deze gegevens. Maar dan verwacht je dat Forbes, Bloomberg en de beurs deze informatie dan nog gaan verwerken in hun beoordeling van HTC?
   Overigens heeft Nokia in Q4 van 2011, geen verlies maar, een winst gemaakt van EUR 884 miljoen, bron: http://www.allaboutsymbian.com/news/...s-profits_.php), op een omzet van Euro 12,6 miljard. Ik vermoed dat je Nokia qua omvang en slagkracht een beetje onderschat.


  • patrickl
   patrickl's schermafbeelding
   Weet de weg
   1.305 Reacties

   26-01-12
   Die cijfers staan volgens mij gewoon in de links die jij plaatste. Ik verbaasde me er al over dat je links plaatste die mijn verhaal exact bevestigde. Al deed de informatie in dat webwereld artikel dat ook al. Soms trekken die bloggers gewoon compleet de verkeerde conclusie.
   De beurskoers van HTC loopt vooruit op de verwachtte resultaten. Meest tekenende daarin is dan wel dat de koers nu alsnog anderhalf keer zo hoog is als een jaar geleden. Blijkbaar hebben ze HTC een beetje overshat en is de beurskoers idioot ver opgedreven.
   vwb Nokia had ik het over 2011. In 2010 draaiden ze nog winst inderdaad. We zullen vandaag de jaarcijfers over 2011 wel zien. De vorige 2 kwartalen waren die dus slecht en voor Q4 wordt ook een verlies verwacht. Zie ook het bericht over de teruglopende omzetten van toeleveranciers dat hier laatst stond.


  • patrickl
   patrickl's schermafbeelding
   Weet de weg
   1.305 Reacties

   26-01-12
   De cijfers voor Q4 2011 zijn binnen. Als ik het goed begrijp is er 1 miljard verlies in Q4.

   http://www.bloomberg.com/news/2012-0...ares-jump.html

   Het hele artikel is echter lachwekkend positief. Lijkt wel of het geschreven is door een PR medewerker van Nokia.

   De titel alleen al "Hoger smartphone verkopen". Hoger dan de verwachting ja. Ze gaan dus van 34 miljoen stuks naar 20 miljoen. In een periode dat de smartphone verkopen juist bijna verdubbeld zijn.

   Echt bizar hoe dat soort stukjes verkracht worden. HTC maakt anderhalf miljard winst over 2011 en die worden de grond ingeschreven alsof ze bijna failliet zouden zijn omdat ze in het 4e kwartaal 100 miljoen minder winst gemaakt hadden dan verwacht.

   Samsung maakt ongeveer het dubbele winst en die zijn zo'n beetje de godenzonen. Samsung is alleen wel 2 keer zo groot als HTC.

   Nokia draait bijna 2 miljard verlies en hun verkopen zijn bijna gehalveerd (!) en dan zetten ze er doodleuk boven dat er hogere verkopen zijn.

   Echt bizar.


  • patrickl
   patrickl's schermafbeelding
   Weet de weg
   1.305 Reacties

   26-01-12
   Inmiddels is het artikel op Bloomberg aangepast. Lol. Daar vonden ze het blijkbaar ook wat te gortig om de PR van Nokia zo over te nemen.

   This signature is intentionally left blank.